22 Aralık 2021 Çarşamba

Organik Pekmez

Organik Pekmez , yoğun tadı dolayısıyla genellikle tek başına tüketilmez. Geleneksel tıbbi uygulamalarda kaşıkla içilebileceği gibi, tahin ile karıştırılarak da sofrada gıda olarak tüketilebilir. Karsambaç da pekmezin üzerine ekilebilecek malzemelerden biridir.

Like other types of pekmez, mulberry pekmez is the number one blood-building food. Experts claim that it is good for patients who suffer from stomach pains and is also known to have a soothing effect on asthma and bronchitis patients. As mulberry pekmez increases body heat, it has a healing effect on people suffering from colds and the flu. Children are also advised to consume 1 tablespoon of mulberry pekmez two times a day as it helps growth hormones.

Pekmezlik üzümler, çiğneme, havan ve pres gibi çeşitli şekillerde sıkılır ve üzümlerin suları elde edilir. Ekşi olan bu şıra 50-60 derecede 10-15 dakika kaynatılıp içine pekmez toprağı eklenir. Beyaz renkli olan bu toprak üzümler daha ezilmeden işleme dahil edilmelidir. Bu işleme kestirme adı verilir. Toprak katma işlemiyle şıranın durulması, çökelti organik gıda ve üzümden gelen ekşiliğin alınması sağlanır. Toprak katılmayan pekmez ekşi ve bulanık görünümlü olur. Tarım ve Orman Bakanlığı 100 kg üzüm şırasına 1–5 kg pekmez toprağı katılmasını öngörmektedir. 

Pekmez kaynatılırken oluşan köpüklerin alınması berrak görünümlü pekmez elde etmeyi sağlar. Bu şekilde daha lezzetli bir pekmez elde edilmiş olur. Kestirilen şıra dinlendirme kaplarında en az 45-55 saat bekletilir. Bu dinlenme sırasında kabın dibine eklenen toprak ve üzüm şırasının içindeki belli parçacıkların oluşturduğu tortu çöker. Şıranın üstte kalan berrak kısmı tortudan organik bal , tortu atılır. Ayrılan berrak şıra kaynatma kazanlarına aktarılır.

Hemen kana karışıyor: Pekmez tam bir karbonhidrat deposu oluşuyla, glikoz ve fruktoz içermemesiyle kısa sürede kana karışan faydalı bir besindir. İçeriğinde bulunan B1,B2,B3 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum ve demir sayesinde yüksek vitamin ve mineral kaynağıdır.

If you haven't eaten organik tahin for hours and are feeling tired, all you need to do is eat 1 tablespoon of date pekmez to restore your energy. Date pekmez is good for the development of both the body and mind. Similar to other types of pekmez, it is a good natural remedy for coughs and colds, as well. Date pekmez is said to be a natural remedy that reduces the risk of all cancer types. Experts say that consuming 1 tablespoon of date pekmez two times a day can reduce the risk of developing cancer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mide Bypass Ameliyatı Nedir?

Mide bypass ameliyatı, aşırı kilolu veya   Mide Bypass insanlarda kullanılan bir tür bariatrik cerrahi prosedürdür. Ameliyat sırasında, mide...